Våldets historia [Elektronisk resurs] : [roman] / Édouard Louis ; översättning av Marianne Tufvesson.

424396
Våldets historia [Elektronisk resurs] : [roman] / Édouard Louis ; översättning av Marianne Tufvesson.
Våldets historia [Elektronisk resurs] : [roman] / Édouard Louis ; översättning av Marianne Tufvesson.
Av: Louis, Édouard
Utgivningsår: 2017.
Språk: Svenska
Medietyp: E-bok
Förlag: W&W :Elib [distributör]
Anmärkning:
E-bok.
Tryckt utgåva: ISBN 978-91-46-23251-3.
Titel från e-bok.
Text
Originaltitel: Histoire de la violence
Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
Innehållsbeskrivning
Det våld vi tillfogar vår nästa En undersökning av ordens makt, våldets förgreningar och frågan huruvida man någonsin kan äga sin egen historia. I julaftonsnatten vandrar Édouard hemåt över Place de la République i Paris när en ung man plötsligt dyker upp vid hans sida. De kommer att tillbringa natten tillsammans, men det som började som kärlek avslutas med våldtäkt och mordförsök. Under månaderna som följer ska Édouard komma att gång på gång återberätta historien om den natten, för poliser, sjukhuspersonal, vänner och bekanta. Men kan man någonsin äga sin egen historia? Med förgreningar i Édouards barndom, rasism, fattigdom och begär framträder inte bara historien om ett våldsdåd, utan om det våld som genomsyrar vår värld och vardag, dess mekanismer och fortplantning. Våldets historia är en viktig och modig skildring av en våldtäkt och de psykologiska konsekvenserna av att tilldelas rollen som offer, inte minst i förhållande till förövaren. Édouard Louis ses som en av den yngre franska generationens mest intressanta och nyskapande författare och hans självbiografiska debut Göra sig kvitt Eddy Bellegueule fick ett enormt genomslag och rönte stor uppmärksamhet i både Frankrike och Sverige. Översättare: Marianne Tufvesson/Innehållsbeskrivning från Elib.
När Édouard vandrar hemåt i Paris får han sällskap av en ung man. De tillbringar natten tillsammans, men det slutar med våldtäkt och mordförsök. Efteråt ska Édouard komma att gång på gång återberätta historien om den natten. Men kan man någonsin äga sin egen historia? Med förgreningar i Édouards barndom, rasism, fattigdom och begär framträder också historien om det våld som genomsyrar vår vardag, dess mekanismer och fortplantning.

Andra titlar av samma författare

347414
Av: Louis, Édouard
447575
Av: Louis, Édouard

Liknande titlar

389456
Av: Delevingne, Cara
416272
Av: Glass, Emma
424517
418454
Av: Heltne, Johan
440696
Av: Anappara, Deepa
414419
Av: Ullberg Westin, Gabriella
455988
Av: Sivers, Malou von
448323
Av: Skotte Pekkari, Maria
447077
Av: Ruston, Anna
434856
Av: Hjorth, Michael
411128
Av: Smirnoff, Karin
428512
Av: Sivers, Malou von
463645
Av: Mac Donald, Sanna

Språk

Taggar