Nyt henkilötietosi suojataan paremmin

Uusi tietosuoja-asetus tulee voimaan Ruotsissa ja muissa EU-maissa 25.5. 2018. Tietosuoja-asetuksen tarkoitus on vahvistaa yksityisyytesi suojaa ja oikeuksiasi suojata henkilötietosi. Siksi tiedotamme tietojesi käsittelemisestä.

Näin käsittelemme henkilötietojasi

Kun saat kirjastokortin, tarvitsemme henkilötietosi. Henkilötietoja ovat esimerkiksi nimi, osoite, henkilötunnus ja puhelinnumero. Tarvitsemme näitä tietoja, jotta voit lainata ja käyttää muita kirjaston palveluita.

Tallennamme tiedot lainaajarekisteriin. Se on neljän kunnan yhteinen: Södertäljen, Salemin, Nykvarnin ja Nynäshamnin.

Käsittelemme henkilötietojasi tietosuoja-asetuksen (GDPR eli General Data Protection Regulation) artiklan 6.1 kohdassa b säädetyllä tavalla.

Henkilötietosi päivitetään väestökirjanpidosta niin kauan kuin pysyt kirjaston lainaajana. Jos et lainaa mitään kolmeen vuoteen, tietosi poistetaan rekisteristämme.

Jos luovutamme henkilötietosi jollekin järjestelmätoimittajistamme, asiasta laaditaan sopimus. Sitä kutsutaan henkilötietojen käsittelysopimukseksi.

Toimittaja saa käyttää tietojasi vain sovittujen kirjastopalvelujen yhteydessä. Toimittaja ei saa luovuttaa tietoja eteenpäin.

Salassapito

Lainasi ovat salaisia. Emme kerro kenellekään, mitä olet lainannut. Kun olet palauttanut kirjan ja maksanut mahdolliset myöhästymismaksut, kaikki tiedot lainastasi poistetaan.

Oikeutesi

Sinulla on oikeus tietää, mitä tietojasi meillä on. Voit saada ne pyytämällä rekisteriotteen. Saat rekisteriotteen kuukauden kuluessa. Jos aikaa kuluu enemmän, saat tietää myöhästymisen syyn.

Lisäksi voit pyytää, että virheelliset tiedot korjataan ja että tietojen käyttämistä rajoitetaan tai ne poistetaan. Kaikkien tietojesi poistaminen rekisteristämme edellyttää, että palautat kaiken lainaamasi ja maksat mahdolliset maksut.

Jos haluat rekisteriotteen tai pyytää tietojesi korjaamista tai niiden käsittelemisen estämistä, ota yhteys kirjastoon

Lisäksi sinulla on oikeus tehdä valitus henkilötietojesi käsittelemisestä Datainspektionen-viranomaiselle, sähköpostiosoite: datainspektionen@datainspektionen.se

Haluatko lisätietoja?

Ota yhteys kunnan tietosuojavaltuutettuun 08-555 010 00

GDPR-asetuksesta on lisätietoja osoitteissa datainspektionen.se

Uutiset

425137
Av: Lähde, Petja
424968
Av: Forsström, Tua
424966
Av: Westover, Tara
395633
Av: Ylönen, Ritva
418434
Av: Mäkivalli, Jani
418422
Av: Sund, Lars
418424
Av: Aalto, Seppo

Språk